Dry Needling voor paarden

De Dry Needling behandeling richt zich op bewegingsklachten van uw paard als gevolg van spierverkrampingen. Er wordt uitgebreid gezocht naar de zogenoemde ‘triggerpoints’ in het paardenlichaam, waarbij er ook nadrukkelijk wordt gekeken naar het ontstaan daarvan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Paarden zijn erg goed in het compenseren. Veel paarden lopen dan ook ondanks hun spierverkrampingen gewoon verder. Met als gevolg hiervan een overbelasting van andere spiergroepen.

Ik werk volgens de methode van Andrea Schachinger, omdat haar therapie is ontstaan door een jarenlange studie van het paardenlichaam en een nauwe samenwerking met verschillende dierenartsen.

Enkele voorbeelden van klachten waarbij een behandeling zinvol zou kunnen zijn:

Moeite met buiging (paard hangt op de hand, kantelt het hoofd)
Problemen in de lendenen en/of bilstreek (niet goed op de achterhand willen lopen)
Stijf in de rug (paard ‘swingt”niet, laat ruiter moeilijk zitten)
Onregelmatigheid in beweging in zowel voor- als achterhand.

Natuurlijk kan een paard als gevolg van pijn ook gedragsproblemen ontwikkelen zoals steigeren, bokken of een ruiter niet laten opstijgen.

Ook kan de behandeling zinvol zijn voor paarden waarbij de problemen niet in eerste instantie spiergerelateerd zijn maar zich daar wel uiten.

Zelf ben ik erg enthousiast over de therapie omdat de meeste paarden met 1 of 2 behandelingen  van hun pijnlijke verkrampte spieren af zijn.

Door mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut en Z-dressuuramazone is het ook mogelijk om  bij lichamelijke klachten van de ruiter te adviseren en/of behandelen.

Neem voor vragen of het maken van een afspraak contact op met Astrid Lanen,

Tel: 06-22910705

Klik op dry needling voor meer informatie over de methode.